Door de coronacrisis heeft vrijwel de hele mondzorgsector te kampen met een omzetdaling van 95 procent of meer. Dit terwijl alle vaste kosten gewoon doorgaan. Steeds meer leden melden zich bij de ANT met de vrees dat ze binnen enkele weken failliet gaan zonder steunpakket. De ANT maakt zich daarom hard voor een stevig pakket financiële noodmaatregelen voor de mondzorgsector. Dit meldt de ANT op de website.
Mondzorg in gevaar
Daarbij is het belangrijk dat een instantie zoals de NZa, die toeziet op de toegankelijkheid en beschikbaarheid van de mondzorg in Nederland, ook op de hoogte is van de ernst van de situatie. Als praktijken door de coronacrisis op grote schaal moeten sluiten bij gebrek aan financiële steun, dan komt de beschikbaarheid van de mondzorg in gevaar.
NZa informeren
De ANT vraagt daarom aan tandartsen om de NZa te informeren over de gevolgen voor uw praktijk. Doe dat kort en krachtig en verwoord uw punten in korte zakelijke bewoordingen. Van belang is aan te geven hoeveel patiënten u bedient en op welke termijn u voorziet dat deze zorg weg gaat vallen omdat u uw praktijk zult moeten sluiten als u niet langer aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen.
Melding via webformulier
U kunt deze melding het beste doen via dit webformulier van de NZa (selecteer ‘anders’ als optie) of via het e-mailadres van de NZa.
Ga voor meer informatie naar de website van de ANT >>
Bron: ANT
Beeld: © erhui1979 / Getty Images / iStock
Gerelateerd | Coronavirus
- Dordtse tandarts start met online video-behandelingen
- Wolter Brands (KNMT) en Jan Willem Vaartjes (ANT) in Hart van Nederland
- ANT roept tandartsen op financiële problemen door coronacrisis te melden
- Kunstmatige intelligentie moet helpen in de strijd tegen het coronavirus
- TandartsJordaan doneert 5.000 mondkapjes aan UMC: “Ze hebben het nodig”
- Voorzorgsmaatregelen voor tandartsen | Coronavirus
- Opleiding tandheelkunde in de problemen door coronavirus
- Handreiking spoedbehandelingen en noodzakelijke, niet-reguliere mondzorg door ANT
- GRATIS micro-learning Handhygiëne
- Tien weken cel voor ‘corona-hoester’