Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrij verkrijgbare tandbleekmiddelen niet altijd even slecht 

Diederik Wieman
Vrij verkrijgbare tandbleekmiddelen zijn niet altijd even slecht, zo blijkt uit een wetenschappelijke studie waarin OTC-tandbleekmiddelen werden vergeleken met middelen die door tandartsen worden voorgeschreven.
© focusandblur / stock.adobe.com

De studie vergeleek het blekende effect, de microhardheid en veranderingen in het glazuuroppervlak van vrij verkrijgbare (OTC) tandbleekproducten met die van een door een tandarts voorgeschreven bleekmiddel voor thuis. De effecten van het laagst en het best beoordeelde OTC-middel werden vergeleken met die van een door een tandarts voorgeschreven bleekmiddel op het glazuur van getrokken menselijke tanden. Vergeleken met het slechts beoordeelde product, resulteerde het door de tandarts voorgeschreven tandbleekproduct in een grotere kleurverbetering, minder vermindering van de microhardheid en oppervlakteveranderingen. Het hoogst beoordeelde product was vergelijkbaar met het door de tandarts voorgeschreven middel in deze studie. Lees hier het hele onderzoek. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.